home

Han Nes Algemeen DirecteurVerduurzaming wagenpark
Bij Nestrans zijn wij constant bezig met het vernieuwen en verduurzamen van ons wagenpark. 
Wij willen het milieu namelijk zo min mogelijk belasten met onze bedrijfsactiviteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld bewust gekozen voor Fiat, omdat dit merk al jaren hoog aangeschreven staat wat betreft laag brandstofverbruik. Die focus op verduurzaming heeft een grote invloed op bedrijfsbeslissingen, van klein tot groot.”

Meer dan de stip op de kaart
Het heeft ook onze fleetmanagement software keuze bepaald. Wij willen meer dan ‘de stip op de kaart’. Onze voertuigen worden door verschillende mensen gebruikt, daar willen wij ook goed zicht op hebben. Dat hebben wij dankzij ingebouwde RFID tags.

Door deze tags hebben wij historisch en in real-time inzicht in de status en locatie van onze chauffeurs, waardoor er efficiënter – en dus duurzamer – gepland kan worden. Een ander groot voordeel hiervan is dat bestuurders tijdens het rijden feedback krijgen op hun rijgedrag.

Rijgedrag structureel verbeteren
Wat betreft rijgedrag gaan we nog een stap verder. Wij verwachten dat al onze medewerkers altijd netjes rijden. Dus daar moet je dan wel actie op ondernemen, dat je dat monitort en goed rijgedrag beloont. Daar gebruiken we de module Cdrive voor.”

Bestuurders krijgen iedere week hun rapportcijfer in de mailbox en de voor ons belangrijkste prestatie indicatoren staan in een overzichtelijk executive dashboard. hierdoor kunnnen wij dus razendsnel zien waar actie ondernomen moet worden.

Duurzaamheid kan altijd beter
Door onze duurzame focus te combineren met tools zoals RFID en Cdrive, is de uitstoot van schadelijke gassen flink gedaald. En wat ons betreft is het eind nog lang niet in zicht. Het kan altijd beter. Verduurzaming is tenslotte niet iets dat op je op een actielijst zet en afvinkt. Het is een bepaalde mentaliteit, een manier van werken en leven.